skip to Main Content

Taxaties

Wanneer jij te maken krijgt met het financieren van een (recreatie) woning, dan is er vaak een taxatierapport nodig. Ook wanneer jij een taxatie nodig bent, helpen wij je graag!

Zo gaan we te werk

Taxaties voor (recreatie) woningen

Een woning aangekocht, een financiering wijzigen of wil je gewoon de waarde weten?

Er zijn verschillende redenen waarom je een huis wilt laten taxeren. Als je een hypotheek af wilt sluiten, heb je sowieso een gevalideerd taxatierapport nodig. Maar ook wanneer je een hypotheek wilt verhogen, voor de belastingdienst of het afsluiten van een opstalverzekering kun je een taxatierapport nodig hebben. Een gevalideerd taxatierapport is echter niet in alle gevallen nodig, in zo’n situatie volstaat een regulier taxatierapport van ons kantoor. Als NVM-makelaar zijn we ingeschreven bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Daarnaast zijn we aangesloten bij het NWWI.

Dit houdt in dat we gecertificeerd zijn en dat onze makelaar een huis volgens de huidige normen professioneel kunnen taxeren. Omdat geldverstrekkers vaak eisen dat een taxateur kennis heeft van de omgeving van het huis dat hij taxeert, mogen onze makelaars alleen een woning taxeren binnen 30 km afstand van Grou.

Let op! Heb je een taxatierapport nodig van een huis dat recent via Makelaardij Mid-Fryslân verkocht is, dan mogen we, volgens de regels van eerdergenoemde instanties, geen taxatierapport voor je hypotheek opmaken. Dit onder andere om belangenverstrengeling te voorkomen.

We zouden je graag direct inzicht geven in de kosten van een taxatie. Echter kunnen de kosten voor een taxatierapport variëren per woning, waardoor wij jou graag maatwerk bieden wat betreft een taxatie en de bijbehorende kosten. Je kunt ons dan ook altijd bellen om te informeren naar deze kosten!

Prijs op aanvraag

Kunnen wij jou helpen bij het maken van een taxatie of wil je meer informatie?

Vul dan dit invulformulier in of bel ons ons! 

Back To Top