skip to Main Content

Aankoopmakelaar
in Friesland

Bij het vinden en kopen van het huis van je dromen komt veel kijken. En je moet veel regelen; bezichtigingen inplannen, letten op de bouwkundige staat van een huis, onderhandelen, verkoopovereenkomst checken en de akte van levering op laten maken bij de notaris.

Zo gaan we te werk

De makelaars van Mid-Fryslân zijn niet voor niets de meest complete makelaar van Midden Fryslân; ook als het gaat om het kopen van een huis, nemen ze je graag alles uit handen. Wil je weten hoe wij je volledig kunnen ontzorgen bij het aankopen van een woning? Lees dan vooral verder.

Bezichtiging!

Je bent natuurlijk niet op zoek naar zomaar een huis; je bent op zoek naar je droomhuis! Het huis waarvan je weet zodra je binnenstapt; dit is het! Heb je het huis van je dromen gevonden, neem dan geen overhaaste beslissingen. Maar neem de aankoopmakelaar van Makelaardij Mid-Fryslân mee naar een bezichtiging. Zij doet onderzoek naar de (ver)bouwgeschiedenis, de buurt en andere huizen in dezelfde prijscategorie die onlangs zijn verkocht. Tijdens de bezichtiging kijkt ze met een kritische en neutrale blik naar onder andere de bouwkundige staat van de woning. Zo kan ze je goed adviseren over het uitbrengen van een bod op jouw droomhuis!

€ 100,- incl. BTW per bezichtiging

Onderhandelen!

Is het echt je droomhuis en wil je ervoor gaan, dan stelt de aankoopmakelaar een scherpe aankoopstrategie op. Ze kijkt of er meer mensen geïnteresseerd zijn in het huis en of er ruimte is om te onderhandelen. Ze adviseert je over een reële koopprijs, de voorwaarden en de onderzoeksplicht van de koper. De aankoopmakelaar heeft de kennis; jouw wensen staan centraal. Zijn jullie eruit? Dan legt ze jouw bod neer bij de verkoper of de verkopend makelaar. En dan is het afwachten! Vaak volgen er onderhandelingen. Jouw aankoopmakelaar doet er alles aan om ervoor te zorgen dat jij de nieuwe bewoner van je droomhuis wordt.

€ 250,- incl. BTW per woning

Aangekocht!

Yes, we hebben een DEAL, je bod is geaccepteerd! De verkoper zorgt voor een koopovereenkomst zodat jij verder kunt met de financiële afhandeling. Voordat je de koopovereenkomst definitief ondertekent, controleert de aankoopmakelaar de overeenkomst. Ze kijkt naar kleine lettertjes, clausules en uitzonderingen en checkt de bijlagen. Ook controleren wij de akte van levering die de notaris opstelt. Vlak voor je bij de notaris de handtekening zet, gaat ze mee naar de eindinspectie van de woning. Mochten er zaken (nog) niet helemaal goed zijn, dan zorgt de aankoopmakelaar ervoor dat deze worden opgelost voordat de koop officieel rond is. Daarna kun je met een gerust hart de handtekening bij de notaris zetten. Ook hier is de aankoopmakelaar bij aanwezig.

Prijs (schema)
Tot vraagprijs Bezichtiging Onderhandelen Aangekocht
€ 200.000,- € 100,- € 250,- € 900,-
€ 300.000,- € 100,- € 250,- € 1.400,-
€ 400.000,- € 100,- € 250,- € 1.650,-
€ 500.000,- € 100,- € 250,- € 1.900,-

Wat zijn de kosten?

Bij een vraagprijs boven €500.000,- hanteren wij scherpe maatwerk tarieven.

Woningzoeker

Vraag je je ook wel eens af waarom je sommige huizen niet op Funda ziet? Maar waar dan toch ineens een verkocht bord in de tuin prijkt? Veel makelaars maken tegenwoordig gebruik van de (actieve) stille verkoop. Wil je ook nooit meer achter het net vissen? Vul dan hier een zoekopdracht in. Komt er een woning in de (actieve) stille verkoop, dan krijg je een seintje wanneer dat huis past bij jouw zoekopdracht. Zo ben je er altijd als eerste bij!

Back To Top