skip to Main Content

Sytebuorren 3, 9216 XZ Oudega € 345.000,- k.k.

Beschikbaar
Heb je een vraag of wil je komen kijken?
Plan bezichtiging

In het kort

Bouwvorm
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1930
Woonruimte
53 m2
Perceel
610 m2
Energielabel
Niet beschikbaar

Een prachtige, unieke plek: recreatiewoning “Reidpoltsje”, gelegen aan de Sytebuorster Ie, tussen Grou en Oudega.
Het sfeervolle huisje staat op een eiland, dat zowel via het water als het land te bereiken is. Vanaf de dijk stap je middels een loopbrug over de sloot het terrein op, dat rondom gekenmerkt wordt door knotwilgen, rietkragen en aanlegplaatsen met zwemsteiger. Los van de woning staat een houten berging.

De goed onderhouden woning heeft door alle raampartijen veel lichtinval. Vanuit de woonkamer en open keuken geniet je van een scala aan vergezichten: van weiland met op de achtergrond zeilboten tot aan wuivend riet en weids water. Liefhebbers van rust, ruimte en natuur worden op deze prachtige plek op hun wenken bediend. Maar ook de actieve watersporter zal zich niet vervelen. Zwemmen, zeilen, er op uit met een sloep, surfplank of kano; vanaf deze recreatiewoning kun je alle kanten op.

De voordeur bevindt zich aan de zuidzijde van de woning. Je stapt binnen in een hal waaraan een badhok en een toilet gelegen zijn. De hal kent daarnaast een werkbank en een vaste trap naar de open bovenetage. Deze knusse zolder heeft plek voor meerdere bedden. Boven het washokje en het toilet bevindt zich een bergruimte en ook het voorste gedeelte van de zolder doet dienst als opbergruimte.

Vanuit de hal stap je links de open keuken en het woongedeelte met eethoek in. In deze ruimte zorgt een gietijzeren houtkachel voor sfeer en warmte op de frissere momenten. Naast de eethoek bevindt zich nog een 2-persoons slaapkamer.

De elektriciteit voor licht en oplaadpunten wordt opgewekt via een zonnepaneel. Ook wordt de zonne-energie gebruikt voor het automatisch oppompen van het regenwater uit de waterput. Het spoelwater voor het toilet wordt uit de Ee opgepompt. De woning is niet aangesloten op nutsvoorzieningen.

Sytebuorren 3 ligt aan het open water van de Sitebuorster Ie (Sitebuurster Ee) en vanaf de woning zijn plaatsen als Grou, Eernewoude en de Veenhoop makkelijk te bereiken. Met een goede 20 minuten varen zit je in Grou op het terras.

De woning is via de weg te bereiken door de Sytebuorren (Oudega, Smallingerland) tot het einde toe af te rijden, te parkeren en vervolgens door een weiland (recht van overpad) naar het huisje te lopen.

Kortom: ben je op zoek naar een prachtig gelegen, unieke en sfeervolle vakantiewoning waar je kunt genieten van rust, natuur en alles wat recreëren aan water je te bieden heeft? Dan is dit dé plek voor jou!

Indeling
Begane grond: entree, ruime hal, badhok, toilet, vaste kasten, woonkamer met open keuken en eethoek, slaapkamer
1e Verdieping: overloop, slaapzolder
Losstaande houten berging met open houtopslag aan de oostzijde. Zonnepaneel op het dak van deze berging

Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Meer over deze woning?
Bekijk woning op
Back To Top