skip to Main Content

Kleine Buren 3, 9005 NW Wergea € 209.000 k.k.

Verkocht
Heb je een vraag of wil je komen kijken?
Plan bezichtiging

In het kort

Bouwvorm
hoekwoning
Bouwjaar
1904
Woonruimte
65 m2
Perceel
95 m2
Energielabel
Niet beschikbaar

Wonen met werken combineren. Dat kan in deze woning met bedrijfsruimte in het centrum van Wergea aan de Wergeasterfeart. Deze karakteristieke woning aan de Kleine Buren 3 is gelegen in het dorpscentrum. ’s Zomers varen de bootjes voor langs en in de winter kun je de schaatsen voor je huis onderbinden.

Wil je deze woning op afstand bekijken? Bekijk dan de 3D tour!

Deze woning, met woon- en bedrijfsbestemming, heeft op de begane grond een ruimte, voorzien van pantry. Deze ruimte is via de hal aan de voorzijde van het pand bereikbaar, en is voor meerdere doeleinden geschikt. Nu is het een wijnhandel, waarvoor de gemeente een slijterijvergunning heeft afgegeven. Ook kantoor- of praktijkruimtes zijn toegestaan. Het is eveneens mogelijk om deze ruimte onderdeel van de woning te maken zodat een grotere woning gecreëerd wordt. Het realiseren van een woonkeuken is dan zeker een optie omdat waterafvoer en -aansluitingen aanwezig zijn. Vanuit deze ruimte kom je in de hal met badkamer en achterdeur. Deze hal is eveneens via de achterzijde van het pand bereikbaar, waardoor de kantoorruimte en woning ook separaat bereikbaar zijn. In de hal is ook de trap die leidt naar de 1ste verdieping met keuken en woonkamer.

De woonkamer is ruim en licht door de hoge ramen en plafonds. In de zomer kunnen de woonkamerramen wijd open en geniet je van het mooie weer. De keuken aan de achterzijde is compact, maar biedt voldoende mogelijkheden. Op de tweede verdieping, de zolder, is een ruime slaapkamer gerealiseerd, die eveneens veel lichtinval heeft en waar een gemoedelijke sfeer gerealiseerd kan worden. De tuin is achterom bereikbaar en biedt een beschutte plek met een onderhoudsarm terras. Dit terras beschikt gedurende een groot deel van de dag over een fijne, zonnige plek. Achterin de tuin is een stenen berging gelegen. De berging is verouderd en dient opgeknapt te worden.

Enkele belangrijke kenmerken:
– Deze woning is door zijn indeling ook erg geschikt als beleggingsobject, waarbij de bedrijfsruimte en woning separaat kunnen worden verhuurd.
– De woning is gelegen in een gebied met beschermd dorpsgezicht.
– Vanaf 2005 in fases verbouwd.
– Meterkast en CV-ketel zijn in 2005 vernieuwd.

Wergea is een dorp in de gemeente Leeuwarden met ± 1700 inwoners. Het ligt tussen Grou en Leeuwarden in. De Wergeasterfeart loopt door het dorp en zorgt voor levendigheid en toerisme in de zomermaanden. Wergea heeft een eigen basisschool, huisarts en diverse winkels. Slager, bakker en supermarkt zijn op loopafstand. Daarnaast is er een rijk verenigingsleven op allerlei gebied met name cultuur en sport. Wergea is een actief dorp aan het water gelegen op fietsafstand (7 km) van het centrum van Leeuwarden. Leeuwarden is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar .

Indeling
Begane grond: entree, hal, bedrijfsruimte, hal, badkamer, trapopgang.
1e Verdieping: keuken, woonkamer, trapopgang, trapkast.
2e Verdieping: slaapkamer.

Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Toelichtingsclausule NEN2580. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Meer over deze woning?
Bekijk woning op
Back To Top