skip to Main Content

Birstum 9, 8494 MZ Nes (H) € 850.000,- k.k.

Beschikbaar
Heb je een vraag of wil je komen kijken?
Plan bezichtiging

In het kort

Bouwvorm
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1900
Woonruimte
216 m2
Perceel
22.450 m2
Energielabel
C

We laten jou deze fijne woonboerderij graag zien vanaf 1 mei 2022!

Deze door de huidige eigenaar geheel gerenoveerde woonboerderij tussen Grou en Akkrum is op zoek naar nieuwe bewoners!

De voormalige stelpboerderij op Birstum 9 in Nes biedt veel ruimte, rust en landelijke uitzichten, maar ook actieve paardenliefhebbers vinden hier een heerlijke plek. En op loopafstand vind je het open vaarwater de Sylroede richting de Wijde Ee en Alde Feanen in het midden van Friesland!

Vanuit de brede hal in het midden stap je rechts naar binnen in de langgerekte living met half open keuken aan de voorzijde van de boerderij. Door de ligging op het zuiden draait de zon heerlijk om deze lichte ruimtes heen. De grote leef keuken is van alle gemakken voorzien en nodigt uit tot gezellig lang tafelen met familie of vrienden bij de gashaard.

Op de eerste verdieping zijn aan weerszijden van de lange overloop twee slaapkamers en een riante badkamer met ligbad, dubbele wastafel, toilet en douche gerealiseerd. Van de grote slaapkamer kunnen ook twee kamers worden gemaakt. Via een open vaste trap is de zolderetage bereikbaar, waar nog een extra slaapkamer is. Op de bovenetages zijn de originele gebinten van de dakconstructie nog goed zichtbaar, maar zorgen de cv-radiatoren op elke kamer voor een hedendaagse warmtevoorziening.

In de achterzijde van de boerderij vind je een bijkeuken en de ruime boerderijschuur met de karakteristieke hoge schuurdeuren. Voor de auto’s is ruimte onder de twee carports, buiten op het erf of binnen in de schuur.
Daarnaast staan op het erf nog twee in elkaar overlopende schuren, waar in een van de twee een aantal paardenboxen zijn gemaakt. Op het dak hiervan zijn aan de zuidzijde 18 zonnepanelen geplaatst.
En voor paardenliefhebbers in het land naast het erf is een baan voor o.a. tuigpaarden gemaakt.

En dan is er natuurlijk ook nog de tuin rondom de boerderij. Deze is praktisch ingericht met veel gras, beschutting gevende bomen en een natuurlijke vijver. Wil je lekker buiten zitten? Dan is er een zonnig terras naast de schuur, een fijne plek aan de rand van de vijver of kies je voor het overdekte terras naast de living? De keuze is aan jou, er is ruimte genoeg!

De woonboerderij heeft energielabel C, is grotendeels voorzien van dubbele beglazing, verwarming gaat via centrale
verwarming, een houtkachel en gashaard. Het dak van het woongedeelte is geïsoleerd. Vuilwater-afvoer in een septic-tank.

Zie je deze stelpboerderij als jouw toekomstig t(h)uis in Mid-Fryslân, met genoeg ruimte voor één of meerdere thuiswerkplekken, of paardenpension, of bêd & brochje, of.. ? Maak dan snel een afspraak om vrijblijvend Birstum 9 te bekijken.

Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Meer over deze woning?
Bekijk deze woning op
Back To Top